Хуан Мартин дел Потро се доближи на само една победа от класиране за Финалите на световния тур, след като записа успех над Николас Алмагро с 6-4, 6-3 и достигна полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Шанхай.

Аржентинецът се записа победа над своя съперник във втора поредна седмица, след като го спря на полуфиналите на турнира в Токио миналата събота. Дел Потро спечели 85 процента от точките при вкаран първи сервис и допусна едва осем непредизвикани грешки в целия двубой, за да стигне до успеха след час и 12 минути игра. Световният номер 5 вече има 4180 спечелени точки от началото на годината и още една победа в Шанхай ще му осигури място на Финалите на световния тур за четвърти път. На полуфиналите Кулата от Тандил ще срещне победителя от двубоя между Рафаел Надал и Станислас Вавринка.

Жо-Вилфрид Цонга също се класира за полуфиналите в Шанхай, след като победи германеца Флориан Майер с 6-2, 6-3. Френският тенисист имаше нужда от малко повече от час, за да стигне до четвъртата си победа над Майер от също толкова мачове. С този успех Цонга се изкачи на девето място в надпреварата за класиране на Финалите на световния тур, изоставайки само със 135 точки от осмия Роджър Федерер. За място на финала Цонга ще спори с Новак Джокович или Гаел Монфис. /БГНЕС