Шампионът от "US Open" Хуан Мартин дел Потро заяви, че футболиста на Бока Хуниорс Мартин Палермо му действа като вдъхновение да се възстанови по-бързо от операцията в китката.

Все още не се знае колко ще време Дел Потро ще отсъства от кортовете, след като младата звезда на световния тенис претърпя операция на дясната китка във вторник. За последно той игра на "Australian Open" през януари.

"Ще говоря с Палермо, защото никой друг не знае толкова добре как да се завърне след контузия", заяви 21-годишният аржентинец. 36-годишният Палермо, който има големи шансове да попадне в състава на Аржентина за Световното първенство, вече на два пъти се възстановяваше от тежки контузии.

"Възстановяването ще продължи дълго. Операцията ме направи по-спокоен, защото въпреки че ще мине време, за да се възстановя, ще мога да се завърна на кортовете. Не знам на каква позиция в ранглистата ще съм, когато се върна в игра. Единственото нещо, за което мисля е да се завърна и да се забавлявам", продължи Дел Потро. Той благодари на лидерите в ранглистата Роджър Федерер, Рафаел Надал и Анди Мъри за подкрепата им и заяви, че има контакти с Палермо.

"Никой няма да може да обясни по-добре какво е чувството да те оперират, да се възстановиш и да се завърнеш по-добър", смята тенисистът.

Палермо счупи левия си крак през 2001 година, когато играеше за Виляреал. През 2008 година той скъса и връзки на коляното, вече играейки за Бока Хуниорс. Дел Потро е голям фен на Бока и контузията му ще му разреши да наблюдава по-често срещите на тима на домашна сцена.