Новият шампион от Сидни Интернешънъл – Алекс Де Минор, хвърли вина върху организаторите на предстоящия турнир от Аустрелиън Оупън. Световният №29 спечели първата си титла от АТП в събота вечерта след успех над италианския ветеран Андреас Сепи със 7-5, 7-6(5).

Денят бе повече от зает за 19-годишната изгряваща звезда в тениса, който трябваше да играе в полуфинала си срещу френския ветеран Жил Симон в събота следобед. Това бе породено, след като времето в Сидни не позволяваше срещата да се изиграе в петък, както бе по програма.

В първия кръг от АО пък Де Минор ще мери сили с португалеца Педро Соуса, а срещата е насрочена за понеделник следобед. Именно това породи гнева на младия тенисист, който смята, че австралийците нямат никакви привилегии на домашния Голям шлем. По този начин той ще има по-малко от 48 часа да се възстанови за първия си мач от така важния турнир през годината.

„Смятам, че организаторите ни натискат нас, австралийците, и трябва да играем повече от това, което се пада на другите. Наказват ни по този начин и е възможно да ни откажат да играем в родината ни. Вярвам, че са направили програмата без да гледат предния турнир и кой в коя седмица на надпреварата се намира. Това е много лошо”, сподели пред репортери Алекс Де Минор.

Въпреки разочарованието си от програмата, тийнейджърът се отправя с увереност към Мелбърн, след като триумфира с първата си титла.