Поставеният под №4 в схемата на тенис турнира за мъже от серията "Мастърс" в Хамбург Николай Давиденко победи леко хърватина Иван Любичич във втория кръг.

Според собствените му признания той никога не се е чувствал добре на червени кортове, но му бяха необходими само 85 минути, за да приключи двубоя с резултат 6:4, 6:1 в своя полза, посочва агенция "Франс Прес". Руснакът се опитва да повтори победата си от мартенския "Мастърс" в Маями на твърда настилка, където победи на финала втория в света Рафаел Надал. Давиденко прекъсна и серията си от три загубени мача срещу Любичич. Всеки от двамата се бореше здраво да вземе собствения си сервис, след като се пробих по веднъж в самото начало. Но във втори сет Давиденко проби съперника си в първия, третия и осмия гейм.

"Първият мач на всеки турнир е труден. Няма значение колко уверен се чувстваш", заяви четвъртия в световнат ранглиста Давиденко.

"Не играх добре миналата седмица в Рим, където загубих от Тони Робредо и искам да се представя добре тук като подготовка за Ролан Гарос", добави той.

По-рано през деня испанецът Карлос Моя достигна до втория кръг на турнира след трудно постигната победа срещу французина Жулиен Бенето в три сета. Поставеният под №11 в основната схема Моя, който има титла от Ролан Гарос през 1998 г., заяви, че е доволен от победата след тежка битка. Въпреки загубата на първия сет той успя да обърне мача и спечели с 3:6, 6:4, 7:6 (9:7).

"Последните няколко турнира се оказаха трудни за мен. Всеки мач е мъчение, така че въпреки загубата в първия сет се върнах в мача и постигнах добра победа", заяви Моя.