Александър Зверев може и да не бе част от Тура през по-голямата част от кариерата на Давид Ферер, но се превръща във важна фигура в историята на испанеца с тениса – след като именно германецът го победи в последния му мач, сега той го връща обратно до корта, но в ролята на треньор.

Marca съобщи, че двамата ще работят заедно през следващите седмици, като все още не са взели категорично решение дали ще продължат сътрудничеството си и след това.

Предизвикателството за Давид няма да е малко. Първото му приключение в треньорската професия го събира със Зверев, който вече си изгради име на играч, известен с трудните си взаимоотношения със своите наставници. След разделите с последните двама (Карлос Фереро и Лендъл) имаше размяна на реплики пред медиите, а се усещаше напрежение и по време на периода, в който партньорствата все още бяха факт.

Независимо от това Ферер със сигурност има какво да предаде на младия германец. Освен с борбеността си и с качеството си никога да не се отказва, испанецът бе известен с това, че винаги бе пределно концентриран на корта и владееше перфектно своите емоции – нещо, по което Саша все още трябва да работи.

През миналата година стана ясно, че Давид заменя Алберт Коста като турнирен директор на надпреварата от категория „АТР500“ в Барселона, но евентуален успешен тандем със Зверев може да насочи кариерата му в друга посока.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.