В края на миналата година, Давид Ферер официално стана капитан на отбора на Испания за Купа Дейвис. Точно след  Откритото първенство на Сащ, Ферер ще направи своя дебют като капитан на своята родина, а за испанците предстоят сериозни двубои.

Все пак, Испания ще има леко предимство, като мачовете на тима ще се играят във Валенсия,  а съставът е в една група със Сърбия, Чехия и Южна Корея. Бившият световен номер 3 заяви, че е развълнуван преди официалния си дебют и си пожела, съвсем скоро Алкарас и Надал да могат да защитават цветовете на родната си страна за Купа Дейвис.

„Развълнуван съм за всичко, което ме очаква. Да бъдеш капитан е голяма отговорност, защото доста неща зависят от мен. Трябва да подбера най-доброто, с което разполага испанския тенис и единствената цел, която имаме пред нас е да побеждаваме. За предстоящите мачове във Валенсия просто се опитах да избера най-добрите тенисисти, които имаме   в момента. Алкарас, Баутиста Агут и Давидович Фокина са хора, които могат да направят разликите и да дадат много. Това, че Карлос е тук и ще играе няма как да не ме прави щастлив и смятам, че с негова помощ можем да се справим страхотно. Мисля, че всеки мечтае да види Рафа и Алкарас в състава на Испания, но силно се надявам, че това ще се случи през следващата година. Преди да направя своя официален дебют като капитан наистина е важно всички да останат здрави и да се чувстват добре. Аз съм готов за предизвикателството пред мен, осъзнавам каква отговорност нося и вярвам, че можем да постигнем много успехи заедно“, каза Ферер