Световният номер 5 Даниил Медведев често изпуска нервите си на корта. Руснакът обича да спори със съдиите, а понякога се стига и до чупене на ракети. Финалистът от US Open 2019 отдава всичко това на факта, че винаги търси победата.

В откровено интервю, тенисистът говори за лошите си навици на кортовете, но не пропусна да засегне темата и с провеждането на откритото първенство на САЩ през 2020-а година.

„Зная, че на корта понякога правя глупости и не се гордея с поведението си. В живота съм далеч по-търпелив и спокоен, много трудно нещо може да ме изкара извън нерви. Съжалявам за някои неща, които съм правил по кортовете, но имам огромно желание за победи, и понякога се държа детински, осъзнавам грешките си.  Извън корта винаги можете да говорите с мен, отношението ми е съвсем различно. Какво да кажа за провеждането на US Open през тази година? Всички искаме да играем и да бъдем в НЮ Йорк, но зависи какво ще се случи през август”.   

„Повечето от тенисистите не одобряват стриктните мерки, които се предвиждат,  но аз смятам, че сме длъжни да се съобразим с правилата.  Каквото се изисква от нас, ние трябва да го направим, защото най-важното е да пазим себе си и другите. Да, ще бъде странно да играем без публика, но това е реалността днес и ще трябва да се научим да живеем с вируса“, каза Медведев.