Жо-Вилфрид Цонга отстрани със 7:6(6), 6:2 лидера в схемата Александър Зверев и се класира на полуфинал на турнира по тенис за мъже във Виена, с което запази шансове да спечели последната осма квота за финалите на АТП в Лондон. Той ще играе за място на финала срещу Филип Колшрайбер, който победи Диего Шварцман със 7:5, 7:6(6).

Цонга надви Зверев за малко над час и половина и ще продължи серията от мачове срещу германци в Австрия. В програмата на Зверев пък приоритет е подготовката за турнира на АТП в Лондон, след като 20-годишният талант завърши сезона зад Рафаел Надал и Роджър Федерер в свтовната ранглиста за мъже.

Цонга записа десет аса и четири пробива срещу Зверев. Французинът остана лидер в класацията от турнири на закрито, където има баланс от 19 успеха срещу само две поражения.

Лука Пюй стана вторият французин на полуфиналите във Виена, след като победи сънародника си Ришар Гаске със 7:6(5), 6:1. Той ще играе срещу британеца Кайл Едмънд, който се наложи с 6:2, 7:5 срещу германеца Ян-Ленард Щруф.