Тазгодишният US Open ще влезе в историята като един от най-добрите и с най-качествени мачове, смята журналистът от телевизия Евроспорт Йордан Божинов.

„Бомбата с отпадането на Мария Шарапова бе грандиозна, въпреки че тя имаше проблеми през сезона. Всъщност при жените бомбите са доста, защото от рускините останаха само две четвъртфиналистки и това е антиуспех на руския тенис в Щатите”, коментира колегата.

„При мъжете големият въпрос е дали някой ще успее да спре Роджър Федерер. Разликата между него и останалите тенисисти все още е голяма. За Рафаел Надал пък достигането до финал ще е успех. Може би Анди Родик ще опита да спре топ-фаворита Федерер, но този път фанфари в американския лагер няма. Родик е единствената надежда на Щатите при мъжете. Полуфиналът между Надал и Джокович изглежда неизбежен. Сърбинът вече издържа своя шампионски тест срещу Степанек”, заяви още Йордан Божинов.

По повод надпреварата при дамите добави още: „При жените твърдо няма фаворитка. Когато дойде турнир от Големия шлем сестрите Уилямс сякаш се появяват от никъде, те просто се преобразяват. Сестрите заедно с Жустин Енен и Йелена Янкович са четири от шестте най-елитни тенисистки. Янкович показа, че може да спечели всеки турнир. Но сестринският полуфинал в Щатите изглежда по-вероятен, ако някой може да го развали това по-скоро е Енен.”