Дори само заради тези спонтанно изречени думи, 28-и ноември ще остане в спомените на хиляди българи. А човекът, който ги произнесе, спечели или по-скоро затвърди мястото си в сърцата им.

Григор Димитров.

Най-добрият български тенисист изигра демонстративен мач с французина Гаел Монфис. Двамата сътвориха чудесно зрелище за публиката, а Григор победи.

Но освен, че победи в двубоя с Монфис, Григор победи и пред тези хиляди българи, осигурили си билети за тенис шоуто. И победи даже не толкова заради играта, която показа, а заради това, че разкри частица от себе си пред тях.

В събота вечер Григор Димитров беше в Арена Армеец.

Това не беше Григор, който гледаме по телевизията или по интернет на големите турнири по света. Не беше Григор Димитров от рекламните клипове или от страниците на списанията. Не беше и Григор Димитров, чийто публикации в социалните мрежи предизвикват вълнения, дори понякога близки до истерията.

В Арена Армеец беше по-различен Григор Димитров.

Едно 24-годишно момче. Българин. Тенисист. Спортист, който за първи път застана на живо пред такава внушителна аудитория от сънародници. И той реагира точно като такъв.

В първите минути след влизането си в залата и началото на мача, Григор сякаш бе като на изпит. Това толкова познато чувство, когато искаш да се представиш добре, но не знаеш какво да очакваш. Публиката също изглеждаше в лек шок, че вижда любимеца си толкова отблизо.

Гаел Монфис бе този, който разчупи обстановката и определено натрупа още повече симпатии с поведението си в София. Французинът даде тон за шоуто и до края на вечерта оправда славата си на един от най-атрактивните в тениса. А след първото прозвучало от трибуните „Айде Гришо“, шоуто се разви в пълния си блясък.

Кулминацията обаче бе след края на двубоя. Хиляди погледи отправени към Григор Димитров, хиляди уши в готовност да чуят изказването му. Гришо се държеше пред емоциите до репликата, извикана от човек от публиката: „България винаги е с теб!“

Отговорът дойде бързо: „И аз съм с вас, и никога не съм ви напускал!“

Една специална сцена, в която един български спортист сподели с хората, които радва, които го подкрепят и обичат в родината му част от себе си. Момент, който освен от зрителите, със сигурност ще бъде запомнен от Григор Димитров.

И да се надяваме момент, който ще олицетворява за него българската публика, когато играе по световните терени, представяйки именно България.