Стефанос Циципас продължи с добрите си изяви в последно време, след като победи поляка Хуберт Хуркач със 7-5, 3-6, 7-6(5) и се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Шанхай. Двамата тенисисти направиха много равностоен мач, като опитът на Циципас му помогна да надделее в тайбрека на решаващия сет.

В първата част гръцкият тенисист бе много солиден на собствен сервис, като загуби само шест точки при подаванията и успя да се възползва от една от двете си възможности за пробив, за да поведе в резултата.

Във втория сет Хуркач доминираше и даде само четири точки на опонента си на собствен сервис, като реализира един пробив и вкара мача в трети сет.

В него нямаше нито една възможност за пробив и се стигна до тайбрек, в който Циципас поведе рано и стигна до 6-3 и макар че Хуркач успя да отрази два мачбола, Циципас не сбърка при третия на собствен сервис.

По този начин 21-годишният Циципас спечели ценни точки в битката за класиране за Финалите на АТР и достигна четвъртфиналите в Шанхай, където ще срещне световния номер 1 Новак Джокович. По-рано днес сърбинът победи Джон Иснър от САЩ със 7-5, 6-3. /БГНЕС