Стефанос Циципас ще бъде извън игра в продължение на около две седмици заради травма в бедрото. Именно тази травма бе причината гъркът да се оттегли от турнира в Санкт Петербург, който се провежда тази седмица. Световният №6 се надява да се възстанови за Мастърса в Париж, който започва на 2 ноември.

Според информация от щаба на Циципас той е започнал да чувства болка в бедрото си по време на мача срещу Борна Чорич на US Open, но не казал за нея на треньора си, тъй като не смятал, че е нещо сериозно. В резултат на това травмата не била лекувана по никакъв начин.

Тъй като това се оказа последният мач за Циципас в Ню Йорк болката отшумяла след срещата, но по време на първия мач на гърка на Мастърса в Рим се появила отново и била още по-силна. Той уведомил щаба си за това едва в Хамбург, където се е подложил на ядрено-магнитен резонанс. Изследванията са показали разкъсване на бедрен мускул в размер на 1 см.

Циципас и щаба му решили той да играе в Хамбург, но да не се натоварва максимално, за да може да се подготви за Ролан Гарос. Малкото оставащо време до турнира в Париж означавало, че Циципас ще трябва да пропусне надпреварата, ако се подложи на лечение. Позитивното в случая било, че световният №6 изпитвал болка само при някои определени движения. Циципас е играл с травмата през целия турнир в Хамбург, а след това и на Ролан Гарос.

Натоварванията в мачовете в Париж и най-вече в този срещу Новак Джокович са довели до усложняване на контузията, като изследвания, направени в събота (10 октомври), са показали, че разкъсването е нараснало на 2 см. Именно това е била причината гъркът да бъде доста далеч от обичайното си ниво по време на петия сет срещу Джокович.

Според лекарските препоръки Циципас трябва да почива в продължение на 15 дни. Това означава, че е напълно възможно той да реши да не участва на турнира във Виена, който започва на 26 октомври.