Стефанос Циципас постигна първата си победа над Даниил Медведев от шестия опит на най-голямата сцена след 4-те Шлема - Финалите на АТП в Лондон. Шестият в ранглистата надви играча с най-много успехи този сезон (59) със 7:6(5), 6:4 в група "Андре Агаси".
 
Двамата играят за първи път на турнира на осемте най-добри за годината и от тази гледна точка, изкованият успех на южния ни съсед придобива още по-голямо значение.
 
Циципас започна колебливо мача и изостана с 0:30 още в първия си сервис гейм, но с поредица от солидни сервиси успя да измъкне подаването си. Във втория гейм гъркът направи поредица от дълбоки ретури, благодарение на което стигна до първата точка за пробив в мача. Тя все пак бе спасена от руснака с по-внимателна игра, а след някои неточности на съперника си, впоследствие резултатът бе изравнен - 1:1.
 
Мощните и точни сервиси на шестия в ранглистата му помогнаха да вземе втория си гейм без особени проблеми. Медведев и този път изостана с 15:30, но след това изстреля няколко неспасяеми начални удара и изравни за 2:2. Балканецът продължи с по-доброто си представяне на сервис и в следващия гейм, когато отпусна само точка на опонента си.
 
Московчанинът най-сетне намери подаването си и спечели сервис-гейма си на нула. В седмия гейм Циципас реши да разнообрази играта си, излизайки 5 пъти на мрежата, печелейки 4 от точките, с което отново излезе напред - 4:3. Медведев показа, че навлиза в ритъм от сервис, взимайки още един гейм без проблеми - на 15 за 4:4.
 
Доминацията на сервиращите продължи и Стефанос загуби само точка в деветия гейм. Въпреки двете поредни грешки на Медведев в началото на следващия гейм, след това той вкара съперника си в дълги разигравания, което не се понрави на Циципас и геймовото съотношение стана 5:5.
 
Гъркът отново реши да играе с бързо приключване на разиграваниятата, което го изведе до безметежен гейм на 0 след 3 точки на мрежата. Шампионът от София имаше леки проблеми с последния си сервис-гейм в сета, но все пак го взе и вкара мача в тайбрек.
 
Въпреки че двамата си размениха по 2 минипробива и липсваше устойчивост на собствен сервис, шестият в света Циципас съумя да изтръгне със зъби и нокти частта със 7:5 след трети минипробив и излизане на мрежата при последвалия сетбол, затварайки първия сет.
 
Медеведев обаче не показа да се е смутил и започна втория сет с гейм на 15. Циципас от своя страна отговори подобаващо и също спечели своето подаване само с 2 грешки - 1:1.
 
Носителят на 4 титли през тази година продължи с убедителното си сервиране и тактическото надлъгване от дъното на корта - 2:1. Бързата настилка отново бе фактор, който помогна на Циципас да спечели 3 бързи точки - 2 невърнати сервиса и една на мрежата - 2:2.
 
Даниил видимо вдигна нивото си на подаване и отново бе безапелационен на нула - 3:2. Въпреки двете равенства в следващия гейм, по-смелата игра на Циципас му се отплати и отново изравни геймовото съотношение 3:3.
 
Най-равностойният гейм до момента в мача предложи 2 точки за пробив за Циципас, които обаче бяха спасени с вещина от колегата му, благодарение на мощния и добре насочен сервис - 4:3. Тенисистът от съседна Гърция продължи с малко по-стабилната си игра и отново изравни след гейм на 15.
 
Търпението, по-съобразителната игра, ранното взимане на топката от ретур и някои необмислени действия на руснака му костваха гейма и този път не успя да се измъкне, заставайки Циципас да сервира за първата си победа над него.
 
Последният гейм в мача не бе без драма. Медведев поведе с 15:30, но изключителният форхенд на гърка от руски произход, влезе отново в употреба и помогна на 21-годишния тенисист да вдигне победоносно ръце за първата си победа на Финалите в Лондон.