По-късно днес Стефанос Циципас ще започне своето участие на турнира в Хамбург. Поставеният под номер 1 в основната схема тенисист стартира директно от втория кръг, а първият му противник е германецът Доминик Кьопфер. 

След разочароващото си отпадане още в първия кръг на Уимбълдън, сега финалистът от Ролан Гарос е пределно амбициран да покаже най-добрия си тенис. През 2019 година гъркът достигна до финала в немския град и той отново се надява най-малкото да повтори това постижение. 

"Радвам се, че съм в Хамбург и нямам търпение мачовете да започнат. Винаги обичам да играя тук, защото всичко е уредено и хората са помислили и за най-малките подробности. Това е типично за германците, а още по-хубавото е, че ще играем пред публика и ще можем да забавляваме феновете на тениса. Прекрасно осъзнавам, че с представянето си на Уимбълдън разочаровах много хора, но понякога не всичко зависи от нас", коментира той. 

"Взех си поука от ранното отпадане и смятам, че съм готов да се боря за трофея в Хамбург. Мотивиран съм да покажа, че поражението ми  от Тиафо просто бе лош момент и трябва да продължа напред. Желанието ми е да вървя стъпка по стъпка, а ако заслужа, в края на седмицата ще вдигна титлата от това престижно състезание“, каза още Циципас.