Стефанос Циципас сподели, че победата над Даниил Медведев в първи двубой от груповата фаза на Финалите на АТП в Лондон. 

"Това е една от най-важните победи в кариерата ми. Днес играх на максимума, не спирах да боря и да се вярвам и се радвам, че успях", заяви гръцкият тенисист Стефанос Циципас след успеха си над Данийл Медведев със 7-6(5), 6-4 във Финалите на АТП.

Циципас имаше пет загуби от пет мача срещу руснака, но днес бе изключително стабилен в зала "О2" в Лондон и заслужено стигна до чист успех.

"Гледах по телевизията, когато този турнир за първи път се проведе в Лондон. Гледах и си мечтаех един ден и аз да участвам. Това е изключително важен турнир и за мен е огромно удоволствие да играя тук. Пътят дотук е дълъг, но аз съм много благодарен на хората, които наистина вярваха в мен", сподели след победата Циципас.

"Не е лесно да се изправиш срещу някого с мисълта, че си загубил предишните пет пъти, но аз си бях казал, че ще продължа да опитвам, докато успея, без значение дали ще ми отнеме десет или двайсет пъти. Тази победа означава много за мен. Навсякъде имаше гръцки знамена, сякаш играех в Атина", допълни световният номер 6. /БГНЕС