Борна Чорич се класира за първия си финал на турнир от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, детронирайки миналогодишния шампион Роджър Федерер след 6-4, 6-4. Хърватинът бе видимо щастлив след триумфа си над великия швейцарец и заяви, че тази победа е наистина специална.

,,Не очаквах да стигна до финала, дойдох в Шанхай след две поредни загуби на турнири в първи кръг, вратът ми също ме болеше на моменти, но се радвам, че се справих. Срещу Роджър трябва да играеш на 100%, ако не и повече, за да го победиш. Това е специална победа за мен“, сподели той.

21-годишният тенисист започваше с пробив в подаванията на Федерер и в двата сета, което допълнително му вдъхна увереност. ,,При толкова бърза настилка пробивите в началото на сета ти дават допълнително самочувствие, такъв бе и случаят с мен. Отпуска те, със сигурност“.

Чорич бе запитан и за съперника си в утрешния финал Новак Джокович. ,,Ще бъде един страхотен мач, определено. Той е един от най-добрите в цялата история на нашия спорт. Надявам се да покажа отново най-добрия си тенис, защото само тогава мога да имам шанс срещу тенисист като него“, завърши младият талант. /БГНЕС