Кандидатите за място във финалния Мастърс в Лондон в края на годината Марин Чилич и Давид Гофен увеличиха шансовете си, след като се класираха на полуфинал на турнира по тенис в Токио.

Чилич, който беше финалист на Уимбълдън през този сезон срещу Роджър Федерер, отнесе американеца Райън Харисън с с 6:2, 6:0. Гофен, който пък миналата седмица спечели титла в Азия, елиминира французина Ришар Гаске със 7:5, 6:2.

Гофен ще играе на полуфинала на Ариаке Колизеум срещу аржентинеца Диего Шварцман, който победи Стив Джонсън от САЩ с 6:0, 7:5. В първия сет белгийският състезател изоставаше с 2:5 срещу Гаске и направи истински обрат, като спечели 10 от следващите 11 гейма и срещата за общо 90 минути. Прогнозите за дъжд след обяд се сбъднаха и след сухите дни се наложи да бъде пуснат покрива при резултат 3:2 за Гаске в първия сет.

Чилич, който е водач в основната схема, нямаше никакви проблеми с Харисън и спечели за 54 минути, като за последно даде гейм на противника при 4:2. Негов противник в последното препятствие преди финала ще бъде Адриен Манарино от Франция, който спря местния любимец Юичи Сугита с 6:2, 6:4./БТА