Българският тенисист Иван Иванов ще се опита да се класира за финала на Уимбълдън при юношите до 14 години този следобед. Иванов се класира убедително за полуфиналите на надпреварата, след като записа три победи от три мача и спечели първото място в своята група.

В последната си среща от груповата фаза Иванов се наложи над Али Мисум (Мароко) с 1-6, 6-1, 10-5. По-рано вчера Иван победи Данте Пагани (Аржентина) с 4-6, 6-3, 10-8. В четвъртък той спечели и срещу британеца Марк Себан с 6-4, 6-4.

В турнира участват 16 юноши. Те бяха разделени в четири групи по четирима, като всеки игра другите трима по веднъж, за да излезе в елиминационната фаза. Победителите във всяка група се класират на полуфинал. Иван Иванов е номер №1 в ранглистата на Тенис Европа в тази възраст и получи специална покана за участие от организаторите.

Българинът е състезател на ТК "Супер Спорт", гр. Варна, а негов треньор е Кристин Грозданов. Роденият през 2008 г. тенисист спечели два турнира от Тенис Европа през месец май, а преди седмица бе част от националния ни отбор до 14 години, който се класира трети на Европейското отборно първенство за юноши в тази възраст.