Българският отбор по тенис ще бъде без първата ракета Григор Димитров в решаващите мачове срещу Латвия, които ще се изиграят от 6 до 8 март. Победителят се класира за ¼-финалите, където ще играе най-вероятно срещу Люксембург, в чийто състав вече е заявен съперникът на Гришо в Ротердам Жил Мюлер. Загубилият ще играе за оставане във втора група на Евро-Африканска зона.

Григор Димитров е под въпрос, защото на 10 март има заявен демонстративен мач с Роджър Федерер в Ню Йорк в „Медисън Скуеър Гардън“.

„Този мач (между Григор Димитров и Жил Мюлер на турнира в Ротердам) ще бъде доста любопитен. Не се съмнявам, че Григор ще победи, въпреки че имаше колебания в първия кръг“, сподели специално за Спортно Шоу Гонг капитанът на България за Купа Дейвис Тодор Енев.

„Всички се подготвяме много отговорно. Григор има мач на 10-и март. Съставът ни трябва да се заяви десет дни преди мачовете с Латвия. Той е под въпрос за тях. Нещата се развиват динамично и може да го видим още срещу Латвия. Имаме още малко време да потвърдим състава“, добави Енев.