Младата звезда на руския тенис Даниил Медведев, когото ще видим на турнира Sofia Open 2019, постигна пореден успех в кариерата си. Той се класира за 1/2-финалите на силния турнир в Бризбейн. 

Това стана след маратонски сблъсък с бившия №3 в света Милош Раонич на четвъртфиналите. Руснакът надделя след над два часа на корта с 6:7, 6:3, 6:4, преборвайки се с мощния сервис на канадеца за успеха. 

Битката беше изключително равностойна, като в първия сет Раонич можеше да стигне много по-рано до успеха. Той имаше три сетбола на сервис на съперника при 5:4, но ги пропиля и всичко се реши след тайбрек. В него канадецът направи два минипробива, с които успя да вземе крайния успех в дългия гейм със 7:2. 

Във втория сет Медведев направи ранен пробив, първия в мача, за 2:0 и както често се случва в мачовете срещу Раонич, това се оказа достатъчно, за да изкове успеха в сета. Все пак канадецът имаше цели четири брейкбола в два различни гейма да навакса това изоставане с пробив, но не успя да оползотвори нито един от тях и мачът влезе в трети сет след 6:3 в полза на руснака за 1:1. 

Всичко в последния сет се реши в деветия гейм. Тогава Медведев реализира единствения пробив в тази част и след това го затвърди на свой сервис, за да вземе крайния успех и да намери място на полуфиналите. Там ще срещне победителя от мача между представителя на домакините Алекс де Минор и Жо-Вилфред Цонга.