Шесткратният победител в турнири от Големия шлем Борис Бекер стана треньор на втората ракета в света при мъжете Новак Джокович, съобщават световните агенции.

Бившият наставник на сърбина Мариан Вайда остава в екипа на Джокович. Вайда е треньор на Ноле от 2006 г. По каква причина Джокович е решил да започне сътрудничество с Бекер, който няма опит като треньор, не се съобщава.

The Huffington Post отбелязва, на сърбина може да му е повлиял прогреса на британеца Анди Мъри, който през 2012 г. започна да тренира под ръководството на друг знаменит тенисист от близкото минало - Иван Лендъл.

Този сезон Новак Джокович спечели един турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън и игра в заключителните срещи на Уимбълдън и Ю Ес Оупън. Освен това сърбинът спечели 6 турнира на АТР, в това число заключителното съревнование за годината.

Борис Бекер след края на състезателната си кариера през 1999 г. работи като телевизионен коментатор и участва в турнири за ветерани. Немецът триумфира в 15 турнира на АТР и спечели златото на двойки на Олимпиадата в Барселона през 1992 г. Бекер държи рекорда за най-млад шампион на Уимбълдън - той спечели престижната надпревара на трева на възраст 17 години и 7 месеца. /БГНЕС