Борис Бекер е отслабнал, редовно тренира и преподава йога в затвора Хънтъркомб, където беше преместен през май, разкрива Билд, позовавайки се на източник близък до бившият тенисист. Легендарният германецът излежава присъда във Великобритания за финансови измами.

Бившият шампион от Уимбълдън беше осъден на две години и половина през април за укриване на активи на стойност £2,5 милиона, за да избегне плащане на дългове след фалит.

54-годишният Бекер се поти редовно във фитнеса и е отказал алкохола, който е принципно е забранен зад решетките. Така той вече е свалил около осем килограма. Германецът работи като асистент на инструктора по фитнес и психология в затвора, използвайки опита си като бивш номер 1 в тениса.

Според източника Бекер преподава фитнес, хранене и управление на кризи на около 45 затворници.

Твърди се също, че Бекер учи други затворници на специален вид йога и медитация. „Като спортист, той знае твърде добре възходите и паденията на победите и загубите Той предава своя житейски опит на затворниците“, разказва източникът..

Хънтъркомб е мъжки затвор с ниска степен на сигурност, в който затворниците получават допълнителни привилегии. Той се ползва за задържане на чуждестранни затворници, което показва, че Бекер, който живее в Обединеното кралство от 2012 г., вероятно ще бъде депортиран след края на присъдата си.

Последните данни показват, че от 197 мъже, освободени от затвора, 185 са незабавно депортирани. Бекер, който има син, живеещ в Обединеното кралство, може да обжалва заповедта за депортиране, но се твърди, че процесът е скъп и отнема много време.

Неговият германски адвокат Кристиан-Оливер Мозер споделя пред Билд: „Нашият клиент Борис Бекер продължава да се държи добре при тези обстоятелства и се е интегрирал конструктивно в ежедневието на затвора. Той може да провежда телефонни разговори, когато пожелае, и да общува с външния свят. Всички допълнителни подробности за времето му в затвора са предмет на законите за защита на личните данни."