Анди Мъри може да печели мачове срещу най-добрите тенисисти в света и феновете имат късмет, че все още могат да гледат трикратния победител в турнири от Големия шлем на корта, заяви бившият треньор на британеца и на българина Григор Димитров - Даниел Валверду.

В момента венецуелецът е помощник на Стан Вавринка, който надви Мъри с 6:1, 6:3, 6:2 в първия кръг на "Ролан Гарос" по-рано през годината. Именно това поражение накара седемкратния шампион от турнир за Големия шлем Матс Виландер да каже, че британецът изразходва уайлдкард квоти, които иначе могат да помогнат много на по-млади и свежи тенисисти.

"Невероятно е, че Мъри се завърна от контузията. Късметлии сме, че той все още може да ни радва на корта", каза Валверду, който беше треньор на Мъри между 2010 и 2014, когато шотландецът спечели титлите в САЩ и Великобритания, както и злато от Олимпиадата в Лондон.

"Докато може да поддържа тялото си здраво и не изпитва болки, той ще постига добри резултати. Няма да се изненадам, ако следващият сезон бъде силен за него. Анди все още може да печели срещу топ тенисистите на големите турнири и аз никога не бих го отписал".