Филип Колшрайбер е добре познат на всички, които обичат тениса. Дълго време германецът бе един от най-добрите тенисисти за своята страна, най-вече преди появата на Саша Зверев.

Опитният 36-годишен немски състезател, който сега е номер 74 в ранглистата на ATP, заяви, че изпитва сериозни проблеми с мотивацията заради пандемията от коронавирус.

„Вече започнах тренировки, но при сериозни мерки за сигурност. Тренирам, готвя се за подновяването на сезона, но признавам, че ми липсва мотивация. Живеем в много несигурни времена, и не можеш да се подготвяш спокойно, когато дори не знаеш точната дата на първия ти официален мач. Разбира се, радостен съм, че провеждам тренировки и имам тази възможност, но вече съм на 36 години, и прекрасно осъзнавам факта, че няма да играя още дълго. Плановете ми бяха да се откажа след края на сезона, но с оглед на ситуацията ще се наложи да променя решението си. Ще дам всичко от себе си да играя още година ил 2, но сериозно се подготвям и за живота след тениса. Искам да остана в спорта, и възнамерявам да бъда турнирен директор някъде, вярвам, че това ще бъде добра стъпка за мен“, завърши Колшрайбер.