Бившият №5 в тениса Томи Робредо коментира проблема с уговарянето на мачове на по-ниските нива в играта. Според него залаганията на мачове от тези нива просто трябва да бъде забранено, защото иначе вреди и психически на тенисистите.

"99,9% от нас играчите са против залагането, не казвам 100%, защото някой беше хванат", сподели испанецът. "При всеки мач, в който загубя, получавам съобщения на WhatsApp, в които обиждат моето семейство, съпругата ми, казват ми, че ще ми счупят краката. По-добре да забранят залаганията."

В последно време Робредо играе на Чалънджър турнири и е близо до края на кариерата си. "Моят последен спомен, в който бях добре, беше, когато бях №13. След контузията в лакътя нищо не бе същити, въпреки че преминах и през операция на крака. После минаваш през лоша година и психически нищо не е същото, затова страдам още повече. Но все още съм развълнуван да покажа най-доброто си възможно ниво, да се възстановя и да бъда на върха."

"В деня, в който се уморя, ще си тръгна (от спорта) спокойно. Без проблеми. Идеята ми е да продължа да играя, но след 5 години няма да играя. Искам да играя тази година възможно най-добре и да видя къде ще бъда, после ще видим. Обичам да правя това, което правя, въпреки че ранкингът го прави сложно, особено ако не играеш добре, това ти влияе психически."