Олимпийският шампион Анди Мъри стартира с победа на турнира по тенис от сериите Мастърс в Торонто. Британецът, който преди броени дни спечели златото на сингъл на Олимпиадата в Лондон, надигра италианеца Флавио Чипола с 6:1, 6:3.

След мача вторият в схемата Мъри се оплака от болки в ставите и умора след триумфа си в Лондон. "Чувствам се уморен психически. Не съм спал много в последните дни и това вероятно ми се отразява на играта. Трябва да се пренастроя от тревните на твърдите кортове. Тук топката е много по-бърза в сравнение с Уимбълдън и отскача по-високо", коментира Анди Мъри.

Водачът в схемата и защитаващ титлата си в Торонто Новак Джокович също продължава напред в турнира след лесна победа над австралиеца Бърнанрд Томич с 6:2, 6:3 за 71 минути игра.

Петима от поставените в основната схема напуснаха борбата още след първите си срещи. Французинът Жо-Вилфред Цонга, трети в схемата, стана най-високо поставеният тенисист, който отпада след загуба от сънародника си Жереми Шарди с 4:6, 6:7 (4). Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро, поставен под номер 6, също отпадна след загуба от чеха Радек Щепанек с 4:6, 6:7 (5). Дел Потро призна, че усеща умора след маратонския полуфинал на олимпийските игри срещу Роджър Федерер преди пет дни.