Матео Беретини се намира в страхотна форма. Сякаш, отсъствието от кортовете изобщо не се е отразило на италианеца, който в 2 поредни седмици триумфира с 2 титли.

Първо, това се случи на надпреварата в Щутгарт, от категория  ATP 250, а в последствие и на турнира Куинс в Лондон. Беретини защити титлата си в английската столица от миналата година, след като на финала се наложи над сърбина Филип Краинович.

Матео обаче показа страхотни неща през последните 2 седмици, а сервисът му продължава да бъде огромно оръжие. Тенисистът със  сигурност ще бъде сериозна заплаха на започващия само след седмица Уимбълдън, и много хора ще искат да избегнат точно среща с Беретини.

След  чудесните си резултати напоследък, тенисистът бе изключително щастлив от постигнатото, и заяви: 

„Трудно ми е да повярвам какво се случи. Никога не съм смятал, че ще спечеля 2 титли в 2 поредни седмици, след като 3 месеца отсъствах от кортовете. Това наистина е забележително, но  дължа всичко на екипа ми, на моето семейство и на хората, които винаги са до мен. Без тях нямаше да се справя, но се радвам, че нещата се развиват по този начин.   Мислих, че ще ми бъде далеч по-трудно, когато се завърна, и определено се чувствам много щастлив“, каза миналогодишният финалист от Уимбълдън.