Томаш Бердих си осигури място в полуфиналите на турнира в Дубай, след като надигра Жо-Вилфред Цонга с 6:4, 6:3. Чехът не остави никакъв шанс на своя опонент и приключи четвъртфиналния двубой за по-малко от час и половина.

И двамата тенисисти заложи на силните си сервиси в откриващия сет, но Бердих успя да направи ключов пробив в последния възможен миг и да поведе в резултата. Рано в следващата част Цонга пропусна да пробие началния удар на чеха, който отрази три точки за пробив, преди да спечели гейма.

В още два други случая французинът можеше да осъществи пробив, ала след като не успя, Бердих стори това в 8-ия гейм, за да поведе с 5:3. Световният номер 6 запази присъствие на духа и спокойно взе следващия сервис гейм, за да се нареди в топ 4 на турнира.

Там негов съперник ще бъде германецът Филип Колшрайбер. Той нямаше проблем срещу тунизиеца Малек Джазири и спечели с 6:2, 6:3.

В другия поток Новак Джокович очаква победителя от двубоя между Роджър Федерер и Лукаш Росол. Сърбинът не игра в четвъртфиналите, след като опонентът му Михаил Южни се оттегли заради травма.