Кипърецът Маркос Багдатис победи бившия номер 4 в света Хуан Мартин Дел Потро с 6-1, 6-3, 4-6, 6-3 в мач от втори кръг на "Аустрелиън Оупън".

И двамата тенисисти имаха физически проблеми по време на двубоя, продължил 2 часа и 42 минути. Физиотерапевтът влезе на корта в края на втория сет, за да превърже проблемната китка на Дел Потро, заради която той пропусна цялата 2010 година. В следващия сет пък Багдатис имаше проблеми със стъпалото на десния си крак и мачът отново бе прекъснат.

В крайна сметка, въпреки че на моменти аржентинецът напомни на всички за страховития си форхенд, Багдатис заслужено спечели двубоя. "Знаех, че мачът ще бъде труден, но вече съм свикнал. Винаги имам тежък жребий тук. Играх доста добре и съм много щастлив", заяви финалистът от 2007 година. "Когато нямаш контузии е по-лесно да поддържаш нивото си. Вече година и половина съм здрав, да чукаме на дърво, и работя много здраво. Със сигурност отнема много време, както ще бъде и за Хуан Мартин", допълни Багдатис. Той ще срещне поставения под номер 11 в основната схема Юрген Мелцер в следващия кръг.