Австралия надви фаворита Чехия с 4:1 в турнира за купа "Дейвис", след като двата отбора си размениха по една победа в последните мачове на сингъл в събота. Успехът срещу чехите, поставени под номер 5 в надпреварта, изпрати австралийците на четвъртфиналите срещу тима на САЩ, който пък победи Швейцария с 3:1.

Дебютантът Джордан Томпсън надви Ян Шатрал със 7:6(5), 6:2, а след това Иржи Весели спечели единствения мач за чехите в двубоя. Той се наложи с 3:6, 7:5, 6:3 над Ян Грот, когато вече австралийците си бяха осигурили място на четвъртфиналите.

Именно поради тази причина капитанът Лейтън Хюит предпочете да съхрани силите на Ник Кириос и в последния мач на сингъл заложи на Грот, който все пак стигна до подаване за мача във втория сет. Той обаче допусна двойна грешка в това разиграване и Весели се възползва максимално до края.

През април Австралия ще бъде домакин на САЩ, след като Джак Сок и Стийв Джонсън спечелиха мача си на двойки срещу швейцарците в Алабама и поведоха с 3:0.

Американците победиха австралийците на трева миналата година и Хюит очаква тежък двубой: "Те имат силен отбор. Разполагат с четирима наистина добри играчи на сингъл, а освен това те се справят отлично и на двойки".

Сърбия също продължава напред, след като Ненад Зимонич и Виктор Троицки победиха Константин Кравчук и Андрей Кузнецов с 6:3, 7:6(3), 6:7(5), 6:4 и дадоха аванс от 3:0 за своя тим срещу Русия.

Преди това Новак Джокович и Троицки спечелиха на сингъл за сърбите, които по всяка вероятност ще срещнат Хърватия на четвъртфиналите. Поставеният под номер 2 в турнира отбор води с 2:1 на Испания.

Миналогодишният шампион Аржентина победи Италия на двойки и се размина с ранна елиминация, но опасността все още не е преминала. Карлос Берлок и Леонардо Майер спечелиха с 6:3, 6:3, 4:6, 2:6, 7:6(7) срещу Симоне Болели и Фабио Фонини, а авансът на италианците беше стопен до 1:2. За да се стигне до победа, Берлок трябва да победи Паоло Лоренци, а Гуидо Пея трябва да надвие Андреас Сепи.