Мъжката тенис асоциация (АТР) обяви важна промяна в ранкинг системата с оглед на трудностите, които имаше в провеждането на професионален тенис през 2020 година досега.

Ранкинг системата вече ще обхваща период от 22 месеца, а не 1 година, както беше досега. Точките на играчите ще се изчисляват на база 18-те им най-добри резултата между март 2019-а и декември 2020-а.  

Така ще се избегнат наказания за играчите, които няма да могат или няма да искат да участват в оставащите до края на сезона турнири, подновяващи се на 14 август във Вашингтон. 

Уточнява се, че един играч не може да ползва резултата си от един и същи турнир два пъти. Например, при участие на “Мастърс”-а в Мадрид през 2019-а и 2020-а за ранкинга ще бъде взимано само по-доброто от двете класирания.

Това са временни промени и от АТР посочват, че планират завръщане към едногодишната система, стига обстановката с COVID-19 през 2021 година да го позволи.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.