Атанас Кръстилов се пребори за титлата в осмия чалънджър на Интерактив тенис, който се проведе в спортен клуб "Дема". 

Във финала в категория ИТЛ 500 той се изправи срещу Аспарух Терзиев и в труден мач победи с 6:3. Наско няма пропуснат чалънджър от началото на годината и вече има две купи в актива си. Последният му триумф беше преди месец, когато се наложи над един от най-опитните играчи в любителската тенис лига – Цветомир Ценков. 

Вчера той победи Аспарух Терзиев, който игра едва втори турнир в лигата, но показа стабилен тенис и даде заявка за още по-добро представяне. За шампионската си титла Атанас Кръстилов получи купа, вино специална селекция от винарска изба „Тиквеш“ и едно от ексклузивните якета на Интерактив тенис.

- Радвам се много, че спечелих втори чалънджър, - каза шампионът. – Финалът беше много интересен. Заради дъждовното време топките бяха тежки и трябваше да променяме играта и да се напасваме към новите условия. Аз избрах ракета с по-мек кордаж и това се оказа печелившо. Аспарух игра защитен тенис, той без проблем връща трудни топки. За да спечелиш точка срещу него, трябва да я завършиш. Мачът беше дълъг и тежък от физическа гледна точка. Аз обаче имах една титла и се чувствах по-уверен. Почти винаги стигам до финала и напрежението вече не е толкова голямо. Ще участвам в първия Мастърс на Интерактив тенис за годината през юни, записах се и го чакам с нетърпение. За пръв път ще се включа в такова състезание. Един от плюсовете ми е добрата физическа подготовка и мога да издържа без проблем мачове 2 от 3 сета.

В категория ИТЛ 250 шампион стана Константин Янов, който само ден по-рано триумфира и при средно напредналите в Шестия вечерен турнир на Интерактив тенис. В спортен клуб Дема той се наложи над Велислав Панчев с 6:2 и взе трета купа в чалънджърите (ИТЛ 250) през 2021. Янов подобрява играта си стремглаво и скоро ще доказва уменията си при напредналите в лигата.

Следващият турнир на Интерактив тенис е Sofia Masters 1000 | ITL Tour 2021. Той започва на 10 юни в Българския национален тенис център, а форматът на игра ще е 2 от 3 сета. Записването е отворено на https://www.interactive-tennis.com.