Анди Родик пропусна три разигравания за мача срещу южноафриканеца Кевин Андерсън и отпадна на четвъртфиналите от турнира по тенис за мъже в Делрей Бийч, САЩ, който е с награден фонд от 442,5 хиляди щатски долара. Американецът отстъпи с 6:2, 6:7(9), 4:6 срещу Андерсън, който преди две седмици победи българина Григор Димитров с два тайбрека в Мемфис.

Андерсън се възползва от силния си сервис и записа 11 аса срещу Родик, приключвайки мача за 2:33.10 часа игра. Поставеният под номер шест южноафриканец обаче ще има сериозни проблеми на полуфиналите, където ще се изправи срещу специалиста в силните сервиси Джон Иснър, който победи с лекота Бърнард Томич от Австралия след 6:2, 6:3. В другия поток израелецът Дуди Села отстрани Филип Колшрайбер с 6:4, 6:7(4), 6:0 и се класира на

полуфинал срещу австралийския квалификант Маринко Марошевич, който победи неочаквано Ернестс Гулбис с 3:6, 6:1, 6:1.

Въпреки загубата, Родик остана доволен от подобрението в играта си: "Тази седмица играх добре. Връщах топките по-качествено и чувствам, че записвам прогрес в сравнение с миналата седмица. Остава само да подобря процента при първото ми подаване".