Анди Мъри стигна до победа в първия си официален мач след операцията, при която тазобедрената му става бе заменена с метална.

Преди интервенцията изглеждаше, че Мъри слага край на кариерата си и дори бе изпратен със специална церемония на Аустрелиън Оупън. Възстановяването обаче вдъхна надежди на шотландеца, че ще успее да се завърне на корта.

Към момента той го направи на двойки, където физическите усилия са по-малко. Мъри направи завръщането си на своя любим турнир в "Куинс Клуб", където е петкратен шампион на сингъл.

А то не можеше да бъде по-добро. Бившият №1 в тандем с Фелисиано Лопес победиха със 7:6(5), 6:3 колумбийците Роберт Фара и Хуан Себастиан Кабал, които бяха поставени под №1 в двойковата надпревара в Лондон.

"Беше брилянтно. Насладих се много. Бях малко бавен в началото, но се подобрявах в хода на мача. Късметлия съм да играя отново", заяви след мача щастливият Мъри.

С изявите си на корта Мъри даде оптимизъм, че е възможно да го видим в игра отново и на сингъл. Особено във втората част той бе на много високо ниво като два отлично форхенд ретура бяха ключови за решителния пробив, донесъл успеха.

Шотландецът показа, че се наслаждава на играта, а болките и гримасите, с които бяхме свикнали, изглежда ги нямаше.

Така Мъри и Лопес ще бъдат на корта и в петък като по-рано през деня ще бъдат определи и техните съперници от мача между британците Даниел Де Минор.

На пресконференцията след победата пък Мъри разкри, че ще играе на двойки и на Уимбълдън в тандем с печелилия и четирите турнира от Големия шлем при тандемите Пиер-Юг Ербер.