Британският тенисист Анди Мъри демонстрира реалистична самооценка, като заяви, че би било наивно и глупаво да вярва, че в близко бъдеще може да се върне към формата, която демонстрираше в най-добрите си години отпреди операцията на тазобедрената става.

32-годишният играч, който има три титли от Големия шлем и златен олимпийски медал на сингъл, през тази година главно се изявява предимно в турнирите по двойки. Шотландецът подчерта, че вече играе без болки след сериозната операция, която претърпя през януари.

Сега пред него предстои участие на сингъл в китайския град Джухай. „Не очаквам да се върна към най-силната си форма. Мисля, че би било малко наивно и глупаво да вярвам, че това е възможно”, коментира Мъри, за когото съществуваше вероятност повече да не играе тенис на най-високо ниво заради хирургическата интервенция.

„Наистина вярвам, че по отношение на тениса все още мога да се изявявам на елитно ниво заради своите умения. Всичко опира до това дали физически мога да се приведа в достатъчно добро състояние.”

„Тенисът винаги е бил голяма част от моя живот, но разбирам, че всъщност моето здраве е най-важното за един щастлив живот. Винаги съм се тревожел как ще изглежда живота ми след тениса, но сега случаят не е такъв. През последните няколко месеца получих представа и тя е брилянтна – прекарвам време със семейството и приятелите си. Това е страхотно”, добави Мъри.

След Джухай Мъри ще участва и в Откритото първенство на Китай, което ще се проведе в Пекин, както и в Шанхай Мастърс. След това идва ред на завръщане в Европа, за Откритото първенство на Стария континент в Антверп.