Един от най-емоционалния тенисист Марио Анчич, бивш номер седем в световната ранглиста, обяви оттеглянето си от професионалния тенис, заради здравословни проблеми.

"Решението да прекратя кариерата си беше изключително трудно за мен, но след като се консултирах с експерти в Хърватия, САЩ, Франция и Германия осъзнах, че тялото ми повече няма да може да издържи ритъмът на съвременния тенис", заяви разплаканият Анчич пред репортерите. "Последната ми контузия на гърба беше капката, която преля чашата", каза още 26-годишният тенисист на пресконференция в родния му град Сплит.

"Това е много труден и емоционален ден за мен. Въпреки това не искам това да бъде тъжен ден. Бих искал да ме запомните с всичко, което постигнах в тениса и славата, която донесох на Сплит и Хърватия. Всичко си има край. Аз се наслаждавах на всеки един ден в тениса", коментира още Анчич. Хърватинът достигна до полуфинал на "Уимбълдън" през 2004 година. Здравословните проблеми на Анчич започнаха през 2007 година, когато беше диагностициран с мононуклеоза, което го извади от тениса за шест месеца. Освен това той страда от травми в раменете и гърба.