Брендън Накашима спечели първа титла в кариерата си, след като триумфира на турнира от сериите АТП 250 в родния си град Сан Диего (САЩ) с награден фонд 612 хиляди долара.

21-годишният Накашима победи за 85 минути на финала с 6:4, 6:4 поставения под номер 3 свой сънародник Маркос Хирон, който в последните години също живее в Сан Диего.
   
С успеха младокът си гарантира изкачване с 21 места до 48-ото в световната ранглиста, в която ще дебютира в топ 50.

"Изживявам мечтата си. Първата ми титла е родния ми град. Това е невероятно. Изключително съм щастлив. Атмосферата беше страхотна. Искам да благодаря на всички, които дойдоха и ме подкрепиха", коментира шампионът. 

Той взе първия сет с единствен пробив в петия гейм, а във втората част след размяна на ранни брейкове Накашима отново проби за 3:2 и запази преднината си до края, като спечели 12 от последните 13 точки на собствен сервис.

"Знаех, че ще има трудни моменти и няма да бъде лесно. Трябваше да се боря във всеки гейм, за всяка точка. В началото на втория сет беше много оспорвано. Допуснах пробив, но успях да се концентрирам и си върнах преднината още в следващия гейм. Радвам се, че подаването ми вървеше. Това много помогна", каза още Накашима.