Американците Сам Куиъри и Марди Фиш се класираха за финала на турнира по тенис на трева в Лондон с награден фонд 627700 евро. Поставеният под номер 7 Куиъри наниза 12 аса и отстрани германеца Райнер Шютлер с 6:7(9), 7:5, 6:3 за 1:53 час.

Така 198-сантиметровият американец стигна до четвърти финал за сезона и търси трета титла след успехите си в Мемфис и Белград.

34-годишният Шютлер показа отлична игра в първите два сета, но в крайна сметка загуби за десети пореден път на полуфинал на турнира на АТП.

Германецът поведе в резултата след 11:9 точки в тайбрека на първата част и увеличи надеждите си за първи финал от 2004 година. Вторият сет също вървеше към тайбрек, но в последния възможен момент Куиъри реализира първия си пробив в мача и изравни.

Американецът продължи серията си с ранен пробив в третата част и в последствие стигна до крайната победа. В другия полуфинал Марди Фиш се справи с осмия поставен Фелисиано Лопес (Испания) с 6:3, 6:4 за 62 минути.

Лопес, който на четвъртфиналите отстрани номер 1 в света Рафаел Надал от Испания, не успя да затрудни американския си съперник.

Фиш наниза 11 аса и не даде нито една възможност за пробив на испанеца в мача.