Каспер Рууд отпадна рано-рано от надпреварата в Токио, след като допусна изненадващо поражение от Маркос Гирон в два сета – 3-6, 4-6, за около час и 20 минути игра.

Норвежецът, втори поставен в основната схема на турнира от категория 500, загуби първия сет, след като допусна два пробива. Във втората част той дръпна с брейк аванс пред 79-ия в света американец, но от 4-2 в своя полза не взе повече гейм до края на срещата.

Ключов за успеха на Гирон се оказа неговия сервис – той приключи с девет аса и нито една двойна грешка, като вкара 72% първи сервис и спечели 79% от разиграванията на първо подаване. Така американецът намери място в 1/4-финалите на надпреварата в японската столица, където ще срещне осмия в схемата Феликс Оже-Алиасим от Канада, който елиминира австриеца Себастиан Офнер.

За последните осем се класира и сънародникът на Гирон – Томи Пол, който отстрани Макензи Макдоналд в два сета. Аут от надпреварата е шампионът от Шанхай Хуберт Хуркач, който по-рано днес отпадна след трисетова загуба от китаеца Джъджън Джан.