Вторият в схемата Роберто Баутиста Агут се класира за полуфиналите в първото издание на турнира по тенис на твърди кортове в зала в германския град Кьолн с награден фонд 325 610 евро. Испанецът победи номер 6 Хуберт Хуркач от Полша със 7:6(4), 5:7, 6:0 за 2:30 часа игра.

В първия сет двамата си размениха по един пробив, но в тайбрека Агут доминираше и спечели със 7:4. Хуркач стигна до пробив в 11-ия гейм на втората част, което се оказа достатъчно, за да изравни резултата. 

В третия сет испанецът не даде гейм на съперника си и без проблеми затвори мача. В спор за място на финала Агут ще играе срещу номер 3 Феликс Оже-Алиасим (Канада), който елиминира Раду Албот (Молдова) с 6:3, 6:0 за 70 минути.

Друг испанец Алехандро Давидович Фокина победи австриеца Денис Новак с 6:3, 2:6, 6:3 и също се класира за полуфиналите, където ще срещне водача в схемата Александър Зверев (Германия).  Зверев, който стигна до финала на Откритото първенство на САЩ през миналия месец, се опитва да спечели първа титла от май миналата година в Женева.