Носителят на осем титли от турнирите от Големия Шлем Андре Агаси (САЩ) поставя Рафаел Надал пред Роджър Федерер в класацията за най-добър тенисист в историята. Това заяви Агаси винтервю за вестник "Стрейтс Таймс" в Сингапур.

32-годишният швейцарец има 17 титли от турнирите от Големия Шлем, докато Надал е с 13 трофея. "Поставям Надал като номер 1, а Федерер - номер 2", каза Агаси за изданието.

“Федерер нямаше конкуренция на корта почти четири години. Той бе с класа над Анди Родик и Лейтън Хюит. Докато Надал трябваше да се справя с Федерер, Новак Джокович и Анди Мъри в златната ера на тениса. Той е постигнал много, но все още му предстои”, добави американецът.

Испанецът, номер 1 в света, води с 23-10 в срещите си срещу Федерер. Според Агаси спечелените титли от Големия Шлем не може да бъдат единствен критерий, за да се определи кой е най-великият играч.

„Надал е спечелил множество титли. Той е побеждавал повече от веднъж на много турнири, с изключение на Откритото първенство на Австралия, но пък все още има шанс да го спечели втори път. Според мен това, което Надал е постигнал е забележително, а освен това го е направил по време на доминацията на Федерер”, каза още Андре Агаси.