Водачката в световната ранглиста и поставена под номер 1 в схемата Жустин Енен (Белгия) спечели титлата от силния международен турнир по тенис за жени в Щутгарт с награден фонд 650 хиляди долара.

На финала белгийката, която се завърна на корта след спечелената титла на Откритото първенство на САЩ в началото на септември, победи Татяна Головин (Франция) с 2:6, 6:2, 6:1. Срещата продължи 1 час и 51 минути.

Това е нейна осма титла за сезона от участието й на 12 турнири и 37-а в нейната кариера. Тя спечели и Ролан Гарос тази година и има актив от 54 победи и само 4 загуби.

За успеха си белгийката получи спортен автомобил Порше в жълт цвят на стойност 98 500 долара, а финалистката Головин взе 53 000 долара от наградния фонд.

Жустин Енен изненадващо загуби първия сет с 2:6, но в следващите два даде само три гейма на своята съперничка – 6:2, 6:1.

Това е първа победа за 25-годишната белгийка в Щутгарт след загубите на финала през 2001 и 2003 година. 

За Енен това и 16-ти пореден спечелен мач след загубата от друга представителка на Франция Марион Бартоли на полуфиналите на Уимбълдън. След това обаче белгийката спечели три турнира - в Торонто, US Open и сега в Щутгарт.

Това е второ поражение за Головин на финала в Щутгарт след загубата от рускинята Надя Петрова миналата година.