Шампионката от миналата година и поставена под номер 4 в схемата Онс Жабюр (Тунис) отпадна в първия кръг на турнира по тенис на трева в Берлин с награден фонд 678 814 евро.

Жабюр загуби от германската квалификантка Юле Нимайер с 6:7(4), 4:6 за 95 минути. За представителката на домакините това е трети успех в кариерата срещу тенисистка от топ 10 на световната ранглиста.

"Чувството е невероятно. Имам загуби в три сета срещу нея в последните две години, така че когато спечелих първия сет, си казах: "Поне мога да играя отново три сета". Бях доста позитивна и е невероятно да спечеля победата", каза Нимайер, която направи три пробива в мача.

В следващия кръг германката ще играе с победителката от мача между шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2019 година Бианка Андреску (Канада) и финалистката от "Ролан Гарос" 2019 Маркета Вондроушова (Чехия). Този мач беше отложен за сряда заради дъжд.

Водачката в схемата Арина Сабаленка (Беларус) и номер 5 Коко Гоф (САЩ) продължават във втория кръг.

Сабаленка елиминира бившата номер 2 в света Вера Звонарьова (Русия) с 6:3, 6:2 за 66 минути. Гоф надделя над Катержина Синиакова (Чехия) с 6:3, 6:4 за 75 минути. Следващата съперничка на американката е рускинята Екатерина Александрова, която победи сънародничката Людмила Самсонова с 6:4, 6:3.

Втората поставена Елена Рибакина (Казахстан) също стартира сезона на трета с успех срещу квалификанката Полина Кудерметова (Русия) с 6:4, 6:2 за 66 минути.

Автор: Ива Кръстева/БТА