Поставената под номер 1 Виктория Азаренка се отказа от участие на турнира по тенис в Монреал с награден фонд 2.17 милиона долара. Представителката на Беларус получи контузия в коляното и прекрати мача си от втория кръг с австрийката Тамира Пашек при резултат 3:3 в първия сет.

Миналата седмица Азаренка спечели два олимпийски медала в Лондон. Тя стана шампионка на смесени двойки и взе бронзов медал на сингъл. Очаква се Виктория Азаренка да пропусне силния турнир в Синсинати следващата седмица.

В друга среща от втория кръг на "Роджърс Къп" германката Ангелик Кербер, поставена под номер 6, спечели с 6:3, 6:3 срещу рускинята Екатерина Макарова.

В двубой от третия кръг номер 5 в основната схема Петра Квитова (Чехия) надигра лесно с 6:1, 6:1 Марион Бартоли от Франция.

Номер 4 Саманта Стосър (Австралия) напусна надпреварата, след като отстъпи в третия кръг на Луцие Шафаржова (Чехия) с 6:7 (9), 6:7 (5).

Мария Шарапова се отказа от участие на турнира в Монреал заради стомашен вирус. Рускинята, която игра на финал на сингъл на олимпийските игри в Лондон в края на миналата седмица, беше поставена под номер 3 в основната схема на "Роджърс Къп".

Двубоите в Монреал многократно бяха прекъсвани и отлагани заради дъждовното време в Канада.