Коко Гоф и Мира Андреева са две от звездите на световния женски тенис според Мария Шарапова. Гоф дори вече спечели своята първа титла от Големия шлем, като успя да стори това на US Open 2023. От своя страна, за крехките си 16 години, Андреева два пъти достигна до осминафиналите на турнири от Шлема и мнозина специалисти вещаят бляскаво бъдеще на рускинята.

Сега, много ласкаво и за двете състезателки се изказа една от легендите в тениса Шарапова. Според нея Андреева и Гоф ще определят тенденциите в следващите години и тепърва ще постигнат още много успехи.

„Харесва ми, че тенисът се развива и има много талантливи състезатели. Младите момичета идват отдолу, а някои изгряват толкова бързо, както се случи с Мира Андреева. Аз смятам, че тя ще прогресира все повече и скоро ще започне да достига още по-далеч в турнирите. Това момиче разполага с огромен потенциал и аз бих казала, че тя съвсем спокойно ще атакува титлите от големия шлем след няколко години. Считам, че същото в пълна степен важи и за Коко Гоф. Макар че тя вече завоюва своята първа титла от четирите Мейджъра и е по-опитна от Мира, вярвам, че двете доста често могат да се срещат в големи и решаващи мачове. Според мен, Мира Андреева и Кори Гоф са бъдещето на женския тенис и могат да постигнат забележителни неща в този спорт“, каза Шарапова.