19-годишната Доминика Цибулкова (Словакия) победи поставената под номер 2 Йелена Янкович (Сърбия) със 7:5, 6:2 на четвъртфиналите на турнира по тенис в Монреал с награден фонд 1,34 милиона долара и сложи край на надеждите на сръбкинята да замени сънародничката си Ана Иванович като номер 1 в световната ранглиста на УТА.

"За мен няма значение първото място в ранглистата. Искам да съм здрава. В момента не съм в най-добрата си форма", каза Янкович, цитираната от БТА.

Тя поведе с 5:1 в първия сет, но след това загуби осем поредни гейма, което позволи на Цибулкова да спечели със 7:5 първия сет и да поведе с 2:0 във втория.

"До 5:2 всичко вървеше добре. След това изведнъж се почувствах изморена и загубих концентрация. Чувствам се замаяна на корта, не съм в добра физическа форма", добави сръбкинята.

На полуфиналите Цибулкова ще срещне 10-та в схемата Марион Бартоли (Франция), която победи Ай Сугияма (Япония) с 6:2, 6:3.

Номер 7 Динара Сафина (Русия) отстрани 4-та в схемата своя сънародничка Светлана Кузнецова (Русия) с 2:6, 6:3, 6:2 и в спор за място на финала ще срещне Виктория Азаренка (Беларус), която победи 17-годишната Тамира Пашек (Австрия) с 6:4, 7:5.