Руският секссимвол Мария Шарапова попадна в поредната класация, която доказва, че тенисистката, макар и да не печели редовно турнири, заработва достатъчно добре, че да си осигури повече от приличен начин на живот.

Немският телевизионен канал RTL публикува списък с най-младите високоплатени звезди. На четвърто място в листата влезе и Мария Шарапова.

Първи в класацията са американските сестри близначки Мери-Кейт и Ашли Олсън, които през миналата година са заработили около 48 милиона долара. Двете притежават собствена линия за дрехи и парфюмерия с марката Dualstar.

На второ място е актьорът, който се превъплъщава в ролята на Хари Потър – Даниел Радклиф и е спечелил за изминалите 12 месеца 33 милиона евро. През 2006 година той стана най-богатият подрастващ във Великобритания.

Третото място е за 23-годишната рок-певица Аврил Лавин, която е прибрала в банковата си сметка 28 милиона евро. През настоящата година излезе нейният трети диск – The Best Damn Thing.

На четвърто място е и първата спортистка в класацията – Мария Шарапова. Според информация на списание Forbes, тенисистката е спечелила през миналата година сумата от 18,2 милиона долара, като по-голяма част от тях е от приходи от рекламни договори.

В първата петица на най-богатите млади звезди влиза и 17-годишната британска актриса Ема Уотсън, известна с ролята си в “Хари Потър” Хърмаяни Грейнджър. Тийнейджърката е спечелила 10 милиона паунда през 2006 година.