Почти 700 души са изпратили оплаквания до Би Би Си, след като Джон Инвърдейл – един от радио коментаторите на компанията – направи непочтителен коментар по повод външния вид на новата шампионка от „Уимбълдън“ Марион Бартоли.

Докато коментираше финала на третия турнир от Големия шлем, журналистът отбеляза пред слушателите си, че французойката „не е красавица“.

„Чудя се единствено дали нейният баща, понеже той очевидно е човекът с най-голямо влияние върху нея, й е казал, когато тя е била на 12, 13 или 14 години: „Виж, ти никога няма да бъдеш, нали се сещаш, красавица“, изрече в ефир Инвърдейл, след което продължи с предполагаемия цитат: „Ти никога няма да бъдеш някоя като Шарапова, няма да бъдеш 180 см, никога няма да имаш дълги крака, така че ще трябва да компенсираш с нещо. Ще станеш най-настървената и целеустремена биткаджийка, която някой някога е виждал на тенис корта.“

Инвърдейл по-късно се извиси за своя „тромав“ и „съвсем не елегантен“ коментар, а заради предизвикания фурор изпрати своите писмени извинения и до самата Бартоли. „Ние опитахме да се пошегуваме с начина, по който тя изглежда, но Марион е невероятен модел за пример“, сподели сгафилият радио водещ.

Потърпевшата тенисистка на свой ред демонстрира чувство за хумор и припомни на Инвърдейл, че всъщност не работи като модел. „Честно казано, това няма значение. Не съм блондинка, да. Това е факт. Дали съм си мечтала да стана професионален модел? Не, съжалявам. Но дали съм си представяла как печеля „Уимбълдън“? Абсолютно сте прави. А да споделя този момент с баща си бе нещо невероятно, което ме кара да се гордея.“

„Сигурна съм, че ще гледам ДВД-то със записа на мача отново и отново, че ще гледам снимките, на които държа трофея. Това е най-важното за мен, а не какво мога извън корта“, завърши Бартоли.