Второто издание на международния турнир по тенис за жени “Интерхотел Сандански Къп” с награден фонд 10 000 долара ще започне в неделя (20 септември) на кортовете в Сандански. Това ще е и четвъртото голямо състезание, организирано съвместно от БФ по тенис и Интерхотел Сандански. Първият турнир за жени през септември миналата година бе последван от турнир за мъже с награден фонд също 10 000 долара през май и кръг от Европейското отборно първенство за девойки до 18 г. през юли тази година.

Българките Диа Евтимова и Далия Зафирова ще бъдат поставени съответно под № 1 и 3 и са сред основните фаворитки за титлата. Освен тях директно в основната схема са още две наши тенисистки - Таня Германлиева (която също ще бъде сред поставените) и Десислава Младенова; с много големи шансове да влезе е и Хюлия Велиева.

С “уайлд кард” ще играят европейската шампионка за девойки до 14 г. Виктория Томова, както и Лиана Тодорова, Никол Христова и Виктория Тодорова.

Турнирът за жени започва с квалификации в неделя и понеделник, мачовете от основната схема са от вторник до другата неделя. Директор на турнира е техническият директор на БФТ Николай Пръвчев, а главен съдия е Веселина Донева. Тенис-комплексът на Интерхотел Сандански е с изкуствени червени кортове.

Победителката в турнира ще получи 1568 долара от наградния фонд и 12 точки за световната ранглиста на WTA, финалистката ще вземе 980 долара и 8 точки, двете полуфиналистки - по 490 долара и 6 точки и т.н.

В първото издание на турнира миналата година до финала достигнаха две холандки, като Марлот Меденс победи Леони Мекел с 3-6 6-3 6-3. Най-добре от българките пък се представи Далия Зафирова, достигнала до полуфиналите.