Световната номер 2 в тениса Каролине Возняцки шокира с изказване след загубата с 6:0 4:6 4:6 от Моника Пуиг на старта на Мастърса в Маями. Датската тенисиста разказа за ужасяващото държание на някои от феновете по време на мача. Част от присъстващите на трибуните пожелавали смърт на родителите ѝ.

Возняцки аут още на старта в Маями, Винъс продължава напред

„Снощи загубих от моята опонентка и приятелка Моника Пуиг. Напълно наясно съм, че тенисът е игра на победи и загуби. Въпреки това по време на мача хора от трибуните пожелаваха смърт на майка ми и баща ми и ме наричаха с имена, които не мога да повторя", започна бившата номер 1.

"Казаха на племенницата на годеника ми, която е на 10, да „млъква и да сяда“, докато охранителите не предприеха никакви действия и дори позволяваха всичко това да се случва. Окуражавам феновете да подкрепят любимците си и обожавам предизвикателната атмосфера, но някои граници бяха престъпени и това направи ситуацията отвратителна и за двете ни", допълни тя.

"Надявам се организаторите на Мастърса в Маями да вземат това на сериозно, защото е отвратителен пример за следващото поколение играчи и фенове. Пожелавам на Моника всичко най-добро напред в турнира", завърши Возняцки.